Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räkpaj med krämig fyllning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 noriblad
  • 125 g smör
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 1 kg räkor
  • 2 salladslökar
  • 1 äpple
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 citron, rivet skal
  • salt, peppar

Garnering

  • mâchesallat
  • 1/2 burk röd tångcaviar
  • gräslöksblommor

Så här gör du

  1. Lägg mjöl och noriblad i matberedaren med kniven monterad och kör tills noribladen är finfördelade. Tillsätt smör i bitar, salt och vatten och kör tills det bildas en degboll.
  2. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Tryck ut i sex små pajformar med löstagbar kant, cirka 10 centimeter i diameter. Plasta pajformarna och ställ i kylen, 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda pajskalet, 15 minuter. Låt de kallna på galler.
  3. Skala räkorna. Ansa och skiva salladslöken. tunt. Dela, kärna ur och tärna äpplet i små tärningar. Skär selleristjälken i små bitar. Blanda crème fraiche med majonnäs, dill, citronskal, räkor, salladslök, äpple och selleri. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen till serveringen. Fyll pajskalen strax innan serveringen. Garnera med mâchesallat, en klick tångcaviar och gräslöksblommor.