Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räkor på saltsten med saffransaioli & kavring

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER

Saffransaioli

  • 2 äggulor
  • 1 mosad kall kokt potatis
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 ⁄2 tsk citronsaft
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 0 ,5 g (1 pkt) saffran
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm Dödahavssalt
  • 1 krm cayennepeppar

Rostad kavring

  • 2 kavring
  • 1 msk rapsolja

Till servering

  • 200 g räkor med skal
  • 2 msk hackad gräslök
  • 4 rädisor, hyvlade i skivor s
  • hisokrasse eller krasse

Du behöver

  • 1 Himalayasaltsten

Så här gör du

  1. Mosa den kokta potatisen i en bunke. Tillsätt äggulor, vinäger, citronsaft, senap, vitlök och saffran.
  2. Häll i oljan i en fin stråle under vispning.
  3. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Passera aiolin om du vill ha den helt slät.
  5. Rostad kavring: Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner kavringen och strö ut på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Ringla olja över smulorna och tillaga mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Mixa smulorna om du vill ha dem mindre.
  7. Räkor på saltsten: Värm en saltsten i ugnen på 225 grader i cirka 5 minuter.
  8. Ta ut saltstenen ur ugnen. Lägg upp räkorna på saltstenen och låt dem ligga ett par minuter, vänd på räkorna och låt dem ligga ytterligare ett par minuter.
  9. Servering: Sprid ut smulorna på stenen och spritsa på saffransaioli, strö över rädisa, hackad gräslök och klipp krasse över.