Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räkor och blåmusslor på spenatbädd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 2 dl fiskbuljong
  • 200 g blåmusslor med skal
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g bladspenat
  • en näve persilja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 50 g edamamebönor
  • 5 cocktailtomater
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Koka upp buljongen och lägg i musslor och räkor. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
  2. Lägg upp bladspenaten i en djup tallrik.
  3. Skeda den varma buljongen och skaldjuren över blad­ spenaten.
  4. Toppa med bladpersilja, flingsalt och nymald svartpeppar.
  5. Koka bönorna och servera dem varma tillsammans med salt att doppa dem i.
  6. Servera med cocktailtomater.