Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räkcrêpes med tomatsallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 6 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • smör eller kokosfett till stekning
  • 1 kg räkor med skal
  • 100 g salladslök
  • ett par kvistar från färsk dill
  • 1 dl créme fraiche
  • salt och peppar
  • 50 g riven ost till gratinering
  • 150 g cocktailtomater
  • 2 avokador
  • 1 liten rödlök
  • 70 g sallatsblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden, fiberhusken och salt och låt svälla i 5 min. stek 8 pannkakor på medelvärme i rikligt med smör.
  3. Om smeten blir seg häll i en eller ett par matskedar vatten och vispa slät. Smeten kan även behöva strykas ut manuellt i stekpannan då de inte rinner ut som vanlig smet.
  4. Skala räkorna och skär dom i lite mindre bitar. Strimla salladslöken och blanda tillsammans med räkhacket i en skål. Hacka dillen och rör ner den. Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela fyllningen på crêpsen, rulla ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat. Strö över riven ost och gratinera i ugnen tills osten fått fin färg, ca 5 min på grilleffekt.
  6. Skär cocktailtomater i fjärdedelar, avokadon i bitar och rödlöken i smala skivor. Blanda i en skål tillsammans med sallatsblad och rör ner olivolja, vinäger, salt och peppar.