Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räkcheesecake


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner


Botten:


  • 200 g kavring

  • 75 g smör


Fyllning:


  • 3 gelatinblad

  • 200 g färskost naturell

  • 3 dl crème fraiche

  • 3 msk hackad dill

  • 500 g färska räkor, oskalade

  • 2 msk hackad gräslök


Garnering:


  • citron
gurka
  • 
röd stenbitsrom

  • färska skalade räkor

  • färsk gräslök


Så här gör du

  1. Botten: Mixa brödet till smulor.­ Smält smöret och blanda med smulorna.­ Tryck ut massan i en springform, 24 centimeter i diameter. Ställ kallt i minst 30 minuter.

  2. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Skala och hacka räkor till fyllningen. Blanda färskost och crème fraiche i en bunke. Vänd ner hackade kryddor. Ta upp gelatin­bladen. Smält dem försiktig i en kastrull på medelvärme.­ Rör ner gelatinet i färskostmassan.

  3. Vänd ner räkorna. Bred blandningen över kavringsbotten. Ställ i kyl i fyra timmar. Garnera med citron, gurka, stenbitsrom, färska räkor och gräslökstrån.