Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räkceviche

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • cirka 700 g färska räkor
  • 1 klyfta vattenmelon
  • ½ liten honungsmelon
  • ½ gurka
  • 1 stor mild chilifrukt
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, färskpressad saft

Picklad lök (2 burkar):

  • 2 röda lökar
  • 2 silverlökar
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Skala räkorna. Skär fruktköttet från melonerna i små bitar. Skär gurkan i små bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Hacka koriandern.
  2. Blanda räkor, vattenmelon, honungsmelon, gurka, chili och koriander med limesaften.
  3. Fördela i serveringsglas eller skålar. Täck med plastfilm och låt stå i kylskåp i cirka 1 timme. Toppa med picklad lök inför serveringen.
  4. Picklad lök: Skala och skär de båda löksorterna i tunna skivor. Blanda dem i var sin bunke med hälften av sockret tills löken börjar safta sig. Lägg dem i var sin burk och häll på vinäger.