Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Räk- och mangosallad med quinoa & ingefära


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 
2 dl quinoa

  • 1 kg oskalade räkor

  • 200 g mango, gärna tinad fryst

  • 2 avokado

  • 50 g sallad

  • 3/4 dl pumpafrön
  • 
eventuellt 1/2 dl finhackad koriander


Ingefärsdressing:


  • 1 pressad lime

  • 1 msk finriven färsk ingefära

  • 4 msk olivolja

  • 1 tsk honung

  • 1/2 tsk chiliflakes

  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 
salt och peppar


Servering:


  • turkisk yoghurt


Så här gör du

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på paketet och låt den bli kylskåpskall.

  2. Blanda lime, ingefära, olivolja, honung, chiliflakes, pressad vitlök, peppar och salt till en dressing. Häll dressingen över den kylda quinoan.

  3. Skala räkorna. Skär mangon i tärningar eller tina den frysta mangon.

  4. Skär avokadon i tärningar.

  5. Tillsätt räkor, mango, avokado, sallad, pumpafrön och eventuellt finhackad koriander till quinoan. Servera gärna med en klick turkisk yoghurt.