Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rågod råbiff

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Råbiffen

  • 300 g rivet eller finmalet nötkött
  • 1 msk worchestershiresås
  • 1 msk konjak
  • 2 nypa salt
  • 2 st vridningar med svartpepparkvarnen
  • 1 tsk tryffelolja

Dijonmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap

Citrongräddfil

  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk citronsaft

Tillbehör

  • 1 st handfull smörfrästa kantareller
  • 1 st handfull surdegskrutonger
  • 1 st handfull inlagd rödlök
  • 4 st vaktelägg

Inlagd rödlök

  • 2 st rödlökar
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk socker
  • 0,5 tsk havssalt
  • 2 st vridningar med svartpepparkvarnen

Så här gör du

  1. Om du vill ha råbiffen som varmrätt, dubbla ingredienserna och halstra biffarna snabbt i en fettad panna före servering. Som förrätt är köttet bäst helrått.
  2. För att göra inlagd rödlök, börja minst någon dag före servering. Skär löken till ringar. Lägg löken i en burk. Blanda resten av ingredienserna och häll över löken. Låt stå till nästkommande dag.
  3. Gör dijonmajonnäs genom att blanda dijonsenap med majonnäs.
  4. Gör citrongräddfil genom att blanda citronsaft med gräddfil.
  5. Gör surdegskrutonger genom att rosta några skivor surdegsbröd och tärna i tärningar.
  6. Skölj och stek kantarellerna i rikligt med smör.
  7. Så till huvudnumret! Riv ett fruset köttstycke, eller ta färdig nötfärs, och blanda med konjak, salt, svartpeppar, tryffelolja och worchestersås (egentligen worchestershiresås, men det kan vara jobbigt att uttala). Kram i lagom små biffar med en liten fördjupning i mitten.
  8. Klicka rejält med dijonmajonnäs i mitten på varje tallrik. Placera råbiffarna ovanpå. Sprätta försiktigt upp vakteläggen och häll upp innehållet i råbiffens fördjupning.
  9. Klicka lite citrongräddfil runt på tallriken. Skär rödlöken i mindre bitar och strö över. Placera ut lite krutonger och kantareller.
  10. Et voilà!