Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ragi roti – recept på chapatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 1 1/2 dl vetemjöl special + 1 1/2 dl hirs­mjöl eller 3 dl vetemjöl special fullkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl ljummet vatten (cirka)
  • 1-2 msk rapsolja
  • ev smör eller ghee till pensling

Så här gör du

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt vatten, lite i taget, och olja. Knåda till en jämn deg och låt den gärna vila minst 20 minuter i kylen.
  2. Dela degen i mindre bitar som ryms i handflatan. Forma små bollar och kavla ut dem till runda plattor. Använd rikligt med mjöl så att de inte klibbar fast. Försök att få dem så tunna som möjligt.
  3. Grädda de tunna bröden på hög värme i en torr stekpanna. Om du har gasspis kan de läggas på lågan när de nästan är klara. Då sväller de upp och blir snäppet mjukare och godare.
  4. Pensla eventuellt med smör eller ghee efteråt.