Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raggmunk med fläsk och rårörda lingon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 161 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 8 dl råriven fast potatis
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl standardmjölk
  • smör eller rapsolja till stekning
  • 250 g bacon eller rökt sidfläsk
  • persilja

Rårörda lingon

  • 2 dl frysta lingon
  • 1 msk strösocker

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägget med mjölet och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå och svälla i en timme.
  2. Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Blanda ner potatisrivet i smeten och grädda tunna plättar i smör eller rapsolja tills de är gyllenbruna på bägge sidor.
  3. Stek upp fläsk eller bacon och servera till raggmunkarna med rårörda lingon och lite hackad persilja.
  4. Tina bären och rör dem med socker tills dem lösts upp.
6 kommentarer om "Raggmunk med fläsk och rårörda lingon"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Annick

      hej, tack för att du uppmärksammade oss på detta. Det ska vara 4 portioner och nu har vi rättat till det i receptet. Mvh Mitt kök-redaktionen

  • snoffsan
    snoffsan

    Tycker nog att detta mer är pannkka med potatisriv i! Pröva att strunta i pannkassmeten och istället bara använda er av så att säga potatisvattnet (den vätskan som riven potatis avger naturligt) , ägg lite potatismjöl och vanligt mjöl salt och faktiskt lite peppar! Mycket godare så, jag lovar!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till snoffsan

      Hej Snoffsan,
      Tack för ett bra tips!

      Mvh,
      Mitt kök-redaktionen

  • svenolof
    svenolof

    Rårakor blir d.et väl med receptet enligt sista kommentaren, raggmunk med ursprungsreceptet…

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till svenolof

      Tack för din kommentar Sven-Olof!

      Mvh,
      Mitt kök-redaktionen