Raggmunk med fläsk och rårörda lingon

Foto: Tine Guth Linse
Ingredienser
4 portioner
- 8 dl råriven fast potatis
- 1 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 dl standardmjölk
- smör eller rapsolja till stekning
- 250 g bacon eller rökt sidfläsk
- persilja
Rårörda lingon
- 2 dl frysta lingon
- 1 msk strösocker
Så här gör du
- Vispa ihop ägget med mjölet och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå och svälla i en timme.
- Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Blanda ner potatisrivet i smeten och grädda tunna plättar i smör eller rapsolja tills de är gyllenbruna på bägge sidor.
- Stek upp fläsk eller bacon och servera till raggmunkarna med rårörda lingon och lite hackad persilja.
- Tina bären och rör dem med socker tills dem lösts upp.
6 kommentarer om "Raggmunk med fläsk och rårörda lingon"

Du kanske även gillar
Populära recept
Annick
1 portion????
Mitt Kök
hej, tack för att du uppmärksammade oss på detta. Det ska vara 4 portioner och nu har vi rättat till det i receptet. Mvh Mitt kök-redaktionen
snoffsan
Tycker nog att detta mer är pannkka med potatisriv i! Pröva att strunta i pannkassmeten och istället bara använda er av så att säga potatisvattnet (den vätskan som riven potatis avger naturligt) , ägg lite potatismjöl och vanligt mjöl salt och faktiskt lite peppar! Mycket godare så, jag lovar!
Mitt Kök
Hej Snoffsan,
Tack för ett bra tips!
Mvh,
Mitt kök-redaktionen
svenolof
Rårakor blir d.et väl med receptet enligt sista kommentaren, raggmunk med ursprungsreceptet…
Mitt Kök
Tack för din kommentar Sven-Olof!
Mvh,
Mitt kök-redaktionen