Raggmunk med rårörda lingon

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 2 dl siktat dinkelmjöl
- 5 dl mjölk, 3%
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- ca 700 g potatis av fast sort
- smör till stekning
Rårörda lingon med äpple
- 2 dl tinade lingon
- 3/4 dl flytande honung
- 1/2 äpple
Till servering
- stekt rimmat sidfläsk
Så här gör du
- Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg, salt och peppar.
- Skala och finriv potatis. Lägg den i en sil och pressa ur vätskan. Vänd direkt ner potatisen i smeten, så att den inte mörknar.
- Stek raggmunkar i smör, knappt 1 dl smet per raggmunk, cirka 3 minuter på varje sida. Servera raggmunkarna nystekta och frasiga tillsammans med lingon och stekt fläsk.
- Lingon: Rör ihop lingon och honung: Blanda i fintärnat äpple.

Du kanske även gillar
Populära recept