Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raggmunk med rårörda lingon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 5 dl mjölk, 3%
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ca 700 g potatis av fast sort
  • smör till stekning

Rårörda lingon med äpple

  • 2 dl tinade lingon
  • 3/4 dl flytande honung
  • 1/2 äpple

Till servering

  • stekt rimmat sidfläsk

Så här gör du

  1. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg, salt och peppar.
  2. Skala och finriv potatis. Lägg den i en sil och pressa ur vätskan. Vänd direkt ner potatisen i smeten, så att den inte mörknar.
  3. Stek raggmunkar i smör, knappt 1 dl smet per raggmunk, cirka 3 minuter på varje sida. Servera raggmunkarna nystekta och frasiga tillsammans med lingon och stekt fläsk.
  4. Lingon: Rör ihop lingon och honung: Blanda i fintärnat äpple.