Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Raggmunk med gravad lax och ruccola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Raggmunksmet

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 stora ägg
  • 600 g Potatis, gärna Cecile potatis.
  • smör till stekning
  • 8-10 tunna skivor gravad lax
  • 2 Näve ruccolablad
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • Svartpeppar efter smak

Så här gör du

  1. Blanda samman mjöl, mjölk och salt till jämn smet. Knäck i äggen. Skala och riv potatisen. Krama gärna ur den lite innan du blandar ner den i smeten.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör. Klicka och bred ut smeten och stek någon minut på varje sida. Servera med en rejäl klick creme fraîche/gräddfil och gravad lax. Toppa med ruccolablad och ta ett tag med pepparkvarnen över.