Raggmunk med gravad lax och ruccola

Evelina Borneling
Ingredienser
4 portion
Raggmunksmet
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk Salt
- 5 dl mjölk
- 2 stora ägg
- 600 g Potatis, gärna Cecile potatis.
- smör till stekning
- 8-10 tunna skivor gravad lax
- 2 Näve ruccolablad
- 2 dl crème fraiche eller gräddfil
- Svartpeppar efter smak
Så här gör du
- Blanda samman mjöl, mjölk och salt till jämn smet. Knäck i äggen. Skala och riv potatisen. Krama gärna ur den lite innan du blandar ner den i smeten.
- Hetta upp en stekpanna med smör. Klicka och bred ut smeten och stek någon minut på varje sida. Servera med en rejäl klick creme fraîche/gräddfil och gravad lax. Toppa med ruccolablad och ta ett tag med pepparkvarnen över.

Du kanske även gillar
Populära recept