Rågbröd med svampcrème och picklad rödlök

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
30 stycken
Picklad rödlök:
- 2 rödlökar
- 1 msk ättiksprit
- 2 msk strösocker
- 2 krm salt
- 2 msk vatten
Svampcrème
- 1 schalottenlök
- 200 g kastanjechampinjoner
- 2 msk smör
- 1 dl kokta kikärter
- 1 msk citrontimjan
- 1 dl crème fraiche
- salt, peppar
Till servering
- 15 skivor danskt rågbröd
Till garnering
- citrontimjan
Så här gör du
- Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt på mandolin eller med kniv. Blanda samman ättiksprit, socker, salt och vatten i en skål och rör tills sockret löst sig. Blanda ner löken i lagen. Låt stå i kylen, 30–60 minuter.
- Svampcrème: Skala och hacka schalottenlöken. Ansa och dela svampen i bitar. Fräs lök och svamp i smör tills smöret blir genomskinligt. Lägg över i en skål och tillsätt kikärter, citrontimjan och crème fraiche. Mixa till en slät kräm med mixerstaven.
- Stansa två rundlar med ett mått i varje brödskiva, cirka 5 centimeter i diameter. Spritsa en klick svampcrème ovanpå och garnera med picklad lök och citrontimjan.

Du kanske även gillar
Populära recept