Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rågbröd med solrosfrön och avokado

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 stort bröd
  • 50 g jäst
  • 5 dl rågmjöl grovt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl tranbär
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrönkärnor
  • 4 dl vatten

Så här gör du

  1. Börja med att hacka tranbär i mindre bitar om det önskas
  2. Blanda jästen tillsammans med vattnet som ska vara 37grader.
  3. Blanda ner alla mjölsorter, tranbär och solrosfrönkärnor samt salt och arbeta ihop degen kraftigt. Om du har bakmaskin 5minuter eller 15minuter om du gör det förhand
  4. Mjöla in jäskorgen . Om du inte har en jäskorg baka ut brödet direkt på plåten med bakplåtspapper
  5. Låt brödet jäsa under bakduk i en timme
  6. Stjälp upp brödet försiktig på bakplåtspapper på plåten
  7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 45minuter på 150grader.