Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rådjursstroganoff

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • cirka 1 kg rådjursstek
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl mild ajvar relish
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • Till servering:
  • kokt pressad potatis
  • saltgurka i klyftor
  • smetana

Så här gör du

  1. Ta bort nätet från köttet om det är nätat. Finstycka steken genom att skära ut de olika delarna i den, följ köttets naturliga hinnor med kniven. Putsa bort hinnor och skär köttet i centimetertjocka strimlor.
  2. Bryn köttet, i omgångar, i en het stekpanna med smör och olja. Skala och skär löken i tunna klyftor och stek med i sista omgången. Lägg över i en gryta. Strö över vetemjölet.
  3. Tillsätt ajvar relish, tomatpuré och buljongtärningen. Späd med matlagningsgrädde, salta och peppra. Rör om under uppkoket. Låt grytan sjuda i cirka 30 minuter. Smaka av grytan.
  4. Servera med kokt, pressad potatis, saltgurka och smetana.