Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rådjursragu med papardelle

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg rådjurskött från bogen eller steken
  • 150 g pancetta eller rökt sidfläsk
  • 2 peperoncino (små torkade chilifrukter)
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 stjälkar selleri
  • olivolja
  • 1/2 flaska rött vin
  • 500 g passerade tomater
  • salt

Marinad

  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 dl salviablad
  • 6 svartpepparkorn
  • 1 tsk enbär
  • 3 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • 1/2 flaska rött vin
  • ca 2 dl vatten

Till servering

  • 500-600 g papardelle
  • parmesanost

Så här gör du

  1. Putsa köttet och skär i små kuber, 1 ½ centimeter stora.
  2. Gör marinaden: Skär morot, lök och selleri i grova bitar. Lägg kött och grönsaker i en bunke.
  3. Stöt salvia, peppar och enbär i en mortel. Tillsätt kryddblandningen i bunken tillsammans med nejlikor och lagerblad. Häll på vinet och fyll på med vatten så att det täcker köttet. Blanda noga. Låt marinera minst 6-8 timmar. Lyft upp och kasta marinaden.
  4. Skär pancettan i små tärningar. Finhacka peperoncinon. Hacka lök och vitlök. Fintärna morötterna och strimla sellerin. Stek pancetta och peperoncino i olivolja i en gryta. Tillsätt grönsakerna, fräs några minuter.
  5. Höj värmen och lägg i köttet. Koka utan lock tills köttskyn kokat bort. Häll på vin, koka tills nästan all vätska kokat in. Tillsätt tomaterna. Koka på svag värme under lock tills köttet är riktigt mört, 1 1/2- 2 timmar. Späd med vatten under kokningen om såsen är för tjock. Smaka av med salt.
  6. Koka pastan enligt förpackningen. Låt rinna av. Häll ner pastan i grytan och vänd noga runt. Blanda gärna ner lite riven parmesanost i pastan. Servera med extra parmesanost.