Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Råbiff med Tryffelmajjo

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Tryffelmajjo:

  • 2 dl créam fraîche
  • tryffelolja eller färsk tryffel - eftersmak
  • 1 msk majonnäs
  • salt
  • 1 peppar

Råbiff:

  • 400 g högrev
  • 2 st schalottenlök
  • 2 msk vatten
  • salt
  • peppar

Dekoration:

  • tryffelchips, egengjorda eller köpta
  • krasse
  • 5 msk kapris
  • Dijon senap
  • 3 st rödbetor - stora och kokta

Så här gör du

  1. Kaprissalt: Sätt ugnen på 200 grader, lägg kapris på bakplåtspapper i en plåt och in i ugn. Låt torka i ca 15 minuter. Ta se ut, låt svalna och mortla tills det ser ut som ett salt.
  2. Mal högrevsköttet, tillsätt vatten, salt och nymalen peppar. Vattnet gör att färsen blir luftigare. Blanda inte för mycket. Smaka av. Ta gärna i lite spicy sås av valfri sort.
  3. Montering: Lägg bakplåtspapper på bordet. Lägg lövtunna skivor av rödbetor omlott till lagom längd. Vi brukar lägga ca 5 skivor per portion.
  4. Lägg ut tryffelmajjo längs med mitten på rödbetorna. Lägg de malda köttet ovanpå tryffelmajjon. Beräkna ca 100g per portion om det är en mellanrätt. Toppa med finhackad schalottenlök.
  5. Ta tag i pappret och forma rödbetorna runt köttet så att du får en cylinder (eller som man gör när man bakar en rulltårta). Lyfta rullen över till en tallrik.
  6. Salta och peppra rullen lite efter smak. Dekorera med tryffelmajjo på rullen, sedan krasse och till slut tryffelchipsen.
  7. När allt klart strö över det nylagade saltet du gjort av den torkade kaprisen.
  8. Servera gärna med lite Dijonsenap på tallriken.