Råbiff med kantarell, löjrom & körvel

Ingredienser
4 portioner
Du behöver:
- 200 g Hackat innanlår
- Till garnering:
- Rotfruktschips
- Olivolja
- Salt & peppar
- 1 kruka Körvel
- 30 g Löjrom
Senapspicklade Kantareller:
- 1 dl Ättika
- 1 dl Socker
- 2 dl Vatten
- 1 msk Senapsfrön
- 100 g Färska kantareller (gärna små)
Kantarellmajonnäs:
- 2 st Äggula
- 1 msk Dijonsenap
- 3 dl Rapsolja
- 50 g Torkad kantarell
- Citronjuice
- Salt
Så här gör du
- Kantarellmajonnäs: Värm upp rapsoljan till ca 70 grader. Mixa den sedan tillsammans med de torkade kantarellerna i en mixer/matberedare. Låt oljan stå och dra i kylen, gärna till dagen efter.
- Blanda äggula, senap och citron med hjälp utav en stavmixer.
- Sila av oljan. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en jämn stråle.
- Smaka upp med salt & citronjuice och lägg sedan upp majonnäsen på en spritspåse.
- Senapspicklade kantareller: Koka ihop ättikan, sockret & vattnet tillsammans med senapsfrön och låt svalna en aning.
- Rensa kantarellerna och lägg ner i den ljumna ättikslagen. Låt kantarellerna ligga och dra i lagen i minst 4 timmar innan servering.
- Montering: 1.Smaka upp det hackade innanlåret med en skvätt olivolja, salt och färskmald svartpeppar. 2. Sila av kantarellerna & senapsfröna ifrån ättikslagen.. Tillsätt sedan ner i det hackade köttet. 3. Dela upp köttet på fyra tallrikar. Spritsa ut kantarellmajonnäsen & löjrommen . 4. Avsluta med en rejäl näve chips och körvel.

Du kanske även gillar
Populära recept