Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Råbiff med kantarell, löjrom & körvel

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Du behöver:

  • 200 g Hackat innanlår
  • Till garnering:
  • Rotfruktschips
  • Olivolja
  • Salt & peppar
  • 1 kruka Körvel
  • 30 g Löjrom

Senapspicklade Kantareller:

  • 1 dl Ättika
  • 1 dl Socker
  • 2 dl Vatten
  • 1 msk Senapsfrön
  • 100 g Färska kantareller (gärna små)

Kantarellmajonnäs:

  • 2 st Äggula
  • 1 msk Dijonsenap
  • 3 dl Rapsolja
  • 50 g Torkad kantarell
  • Citronjuice
  • Salt

Så här gör du

  1. Kantarellmajonnäs: Värm upp rapsoljan till ca 70 grader. Mixa den sedan tillsammans med de torkade kantarellerna i en mixer/matberedare. Låt oljan stå och dra i kylen, gärna till dagen efter.
  2. Blanda äggula, senap och citron med hjälp utav en stavmixer.
  3. Sila av oljan. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en jämn stråle.
  4. Smaka upp med salt & citronjuice och lägg sedan upp majonnäsen på en spritspåse.
  5. Senapspicklade kantareller: Koka ihop ättikan, sockret & vattnet tillsammans med senapsfrön och låt svalna en aning.
  6. Rensa kantarellerna och lägg ner i den ljumna ättikslagen. Låt kantarellerna ligga och dra i lagen i minst 4 timmar innan servering.
  7. Montering: 1.Smaka upp det hackade innanlåret med en skvätt olivolja, salt och färskmald svartpeppar. 2. Sila av kantarellerna & senapsfröna ifrån ättikslagen.. Tillsätt sedan ner i det hackade köttet. 3. Dela upp köttet på fyra tallrikar. Spritsa ut kantarellmajonnäsen & löjrommen . 4. Avsluta med en rejäl näve chips och körvel.