Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbersoppa med smulor & vispgrädde

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g rabarber
  • 6 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 tsk majsstärkelse, till exempel Maizena

Tillbehör

  • 2 dl kaksmulor
  • 2 dl lättvispad grädde

Så här gör du

  1. Tvätta och skär rabarbern i grova bitar.
  2. Lägg rabarberbitarna i en kastrull, häll på vattnet och koka upp. Låt sjuda i ett par minuter tills rabarbern börjar mjukna, soppan blir klarare i färgen om man inte rör om. Sila av och häll tillbaka saften i kastrullen.
  3. Rör i sockret. Dela vaniljen på längden och skrapa ur fröna. Lägg i vaniljstången och fröna i kastrullen. Koka upp och sjud tills sockret smält.
  4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Red av soppan genom att koka upp och låt sjuda i några minuter.
  5. Kyl ner soppan i ett kallt vattenbad. Lyft bort vaniljstången.
  6. Servering: Lägg upp soppan i djupa tallrikar eller skålar. Servera med kaksmulor och vispgrädde.