Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbersoppa med hallon och mynta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 glas
  • 6 st rabarberstjälkar
  • 1 dl strösocker
  • 2-3 dl hallon
  • myntablad
  • isbitar

Så här gör du

  1. Skiva den rensade rabarbern.
  2. Lägg skivorna i en kastrull och häll på vatten så det täcker.
  3. Tillsätt socker och koka upp.
  4. Koka i 5-7 minuter.
  5. Ta av kastrullen från värmen, lägg på ett lock på kastrullen och låt stå tills koket svalnat.
  6. Sila och ställ i kylen så den blir kall.
  7. Lägg hallon i ett serveringsglas, fortsätt med mynta efter smak.
  8. Häll på rabarbersoppan och lägg i isbitar för att göra den riktigt kall.