Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbersockerkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 kaka
  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl koncentrerad rabarbersaft
  • 3 dl skivad späd rabarber
  • smör och ströbröd till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 1 1/2 liter.
  2. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saften i en fin stråle mot slutet av vispningen. Tillsätt mjölblandningen, varvat med smöret, och vispa till en slät smet.
  4. Vänd ner rabarbern i smeten. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 40–45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund innan kakan stjälps upp.