Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbersmulpaj med mandel och vispgrädde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 49 st har redan röstat

Glutenfri rabarberpaj med havregryn, bovetemjöl och mandelmjöl. Ringla över lite flytande honung vid serveringen om du vill. Vispad grädde är gott till.

Ingredienser

12 bitar

Smulpaj

  • 6 dl havregryn (rent havre)
  • 3 dl bovetemjöl
  • 3 dl mandelmjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl flytande honung

Fyllning

  • 4-5 rabarberstjälkar
  • 1 dl honung
  • 2 msk majsstärkelse, till exempel Maizena

Att strö över

  • 50 g hyvlad mandel

Tillbehör

  • vispgrädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor skål.
  3. Tärna smöret och blanda ner i skålen, blanda till en smulig deg. Tillsätt honungen.
  4. Lägg ⅔ av smulpajen i botten på en pajform cirka 26 centimeter i diameter.
  5. Skiva rabarbern, skala den om det är tjocka stjälkar. Blanda med honungen och majsstärkelsen.
  6. Lägg rabarberbitarna i formen och strö över resten av smulpajen och mandeln.
  7. Grädda mitt i ugnen cirka 25-30 minuter.
  8. Servering: Servera med vispgrädde.
2 kommentarer om "Rabarbersmulpaj med mandel och vispgrädde"
  • ewakarinmaria
    ewakarinmaria

    Bra recept! Man bör dock tänka på att ha RENT havre om man kallar det
    GLUTENFRITT!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till ewakarinmaria

      Hej, tack för din kommentar. Kul att du gillar pajen. Vi förtydligar detta i receptet. Mvh Mitt kök-redaktionen