Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbersmulpaj med kardemumma

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

Smuldeg

  • 200 g smör, kallt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kardemummakärnor, malda i mortel
  • 2 dl strösocker

Fyllning

  • 4 rabarberstjälkar
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 50 g smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär smöret i tärningar.
  3. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen i en skål.
  4. Blanda i smöret och fördela till en smulig deg.
  5. Skär rabarbern i bitar. Blanda med socker och potatismjöl och lägg i en pajform. Tärna smöret och lägg över rabarbern.
  6. Täck rabarberfyllningen med smuldegen.
  7. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter.