Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbersmulpaj med kardemumma

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Syrliga rabarber under ett smuldegstäcke av havregryn, socker och kardemumma. Här är en underbart god paj att bjuda på till kaffet! Servera med vaniljglass, lättvispad grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

Smuldeg

  • 200 g smör, kallt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kardemummakärnor, malda i mortel
  • 2 dl strösocker

Fyllning

  • 4 rabarberstjälkar
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 50 g smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär smöret i tärningar.
  3. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen i en skål.
  4. Blanda i smöret och fördela till en smulig deg.
  5. Skär rabarbern i bitar. Blanda med socker och potatismjöl och lägg i en pajform. Tärna smöret och lägg över rabarbern.
  6. Täck rabarberfyllningen med smuldegen.
  7. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter.