Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbersirap

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 46 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 5 st rabarberstänger
  • 2 dl rörsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 st färsk vaniljstång

Så här gör du

  1. Häll upp vatten, rörsocker och en vaniljstång. Koka upp tills sockret löst upp sig.
  2. Tvätta rabarberna och skär ner dom till cirka 2-3 cm stora bitar.
  3. Koka rabarberna i sockervattnet, cirka 5 minuter tills alla rabarber är mjuka.
  4. Häll av allt i en sil och låt rabarber röran droppa av en stund.
  5. Häll i rabarbervätskan i en kastrull och koka upp under lätt vispning tills det blir en sirap, ungefär 10 minuter. Häll upp i en glasburk och låt svalna ordentligt.