Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbersirap

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

En sötsyrlig, seg sirap med en ljuv röd färg.

Ringla på lite vaniljglass. Till en pannacotta. Som smaksättning till gräddtårtan.

Gör din egen sirap och låt fantasin flöda.

Ingredienser

4 portioner
  • 5 st rabarberstänger
  • 2 dl rörsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 st färsk vaniljstång

Så här gör du

  1. Häll upp vatten, rörsocker och en vaniljstång. Koka upp tills sockret löst upp sig.
  2. Tvätta rabarberna och skär ner dom till cirka 2-3 cm stora bitar.
  3. Koka rabarberna i sockervattnet, cirka 5 minuter tills alla rabarber är mjuka.
  4. Häll av allt i en sil och låt rabarber röran droppa av en stund.
  5. Häll i rabarbervätskan i en kastrull och koka upp under lätt vispning tills det blir en sirap, ungefär 10 minuter. Häll upp i en glasburk och låt svalna ordentligt.