Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbersaft – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 809 st har redan röstat

Ingredienser

2 liter
  • 1 kg rabarberstjälkar
  • 1 1/2 l vatten
  • 5 dl strösocker
  • 1 citron, färskpressad saft

Så här gör du

  1. Ansa rabarbern och skär den i bitar.
  2. Blanda rabarber och socker i en rostfri eller emaljerad kastrull och låt stå ca 30 minuter.
  3. Blanda i vattnet och citronsaften. Koka upp och koka rabarbern ca 15 minuter eller tills den är mjuk.
  4. Sila rabarbern genom finmaskig sil. Häll den klara rosa saften i väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt.
13 kommentarer om "Rabarbersaft – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Silva Holmér

      Hej Silvia,
      Det ska vara 1 1/2 liter vatten, liter-tecknet hade fallit bort men är nu åtgärdat. Hoppas saften smakar!

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök

  • Mariette Setterlund
    Mariette Setterlund

    Med tanke på att det skall bli 2 liter saft, så med väldigt stor sannolikhet skall det vara 1½ liter vatten.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Mariette Setterlund

      Hej Mariette,
      Det ska vara 1 1/2 liter vatten, liter-tecknet hade fallit bort men är nu åtgärdat. Hoppas saften smakar!

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till SofiaH

      Hej Sofia,
      Härligt att höra att saften blev så god!

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök

  • Beatrice Åström
    Beatrice Åström

    Superbra basrecept ? la i lite jordgubbar o en halv vaniljstång (delad) på slutet av rabarberkokningen för lite extra spännande smaker o det blev fantastiskt gott ? // Bea

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Beatrice Åström

      Hej Bea, vad kul att du gillar receptet! Och tack för toppenbra tips, det låter supergott! ?
      Mvh, Mitt kök-redaktionen

  • Camillad
    Camillad

    Hej! Blir detta en koncentrerad saft som man späder ut med vatten? Ska prova att göra denna ikväll låter så supergod!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Camillad

      Hejsan!

      Nu är det här inte vårt eget recept, men av vad det går att utläsa enligt beskrivningen så blir det ca 2 liter färdig saft om man följer instruktionerna 🙂 Mvh, Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lina Svedin

      Hej! Cirka 2-3 veckor i kylskåp. Se till att flaskorna är rena och steriliserade så håller den längre. Ett bra tips är att frysa in saften så är det bara att ta fram önskad mängd. Mvh Mitt kök.