Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberparfait med kardemumma

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 300 g ansad, späd rabarber
  • ½ dl vatten
  • 1 dl + 2 msk strösocker
  • 1 ½ tsk nystött kardemumma
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 2 äggvitor

Så här gör du

  1. Skiva rabarbern. Koka rabarber, vatten, 1 dl socker och kardemumma på svag värme under lock tills det mosar sig. Låt kallna.
  2. Vispa grädden. Vispa äggulor och vaniljfrön. Blanda i äggvispet och rabarbern. Vänd ner grädden, lite i taget.
  3. Vispa äggvitorna och 2 msk socker till ett fast skum. Vänd ner vitorna i smeten med luftiga tag.
  4. Häll smeten i portionsformar eller en stor form. Ett tips är att klä formarna/formen med plastfolie om man lätt vill kunna lyfta upp parfaiten.
  5. Frys i minst 4 timmar. Ta ut ur frysen en stund före servering.