Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberpaj med marängtäcke

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 1 kylskåpskallt ägg

Fyllning

  • 600-700 g rabarber
  • 1 1/2 dl strösocker

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 3/4 dl strösockersocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mät upp mjöl och smör i matberedare monterad med en kniv. Kör till smulig massa. Tillsätt ägget och kör till en smidig deg.
  3. Tryck ut degen i pajformen, så att degen går upp lite på kanten. Nagga pajskalet och ställ det kallt ca 30 minuter.
  4. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt det kallna.
  5. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Dra av skalet på grövre stjälkar. Skär rabarber i skivor eller bitar.
  6. Blanda rabarbern och strösocker i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Rosta rabarbern i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills den blir mjuk. Rör om då och då.
  7. Låt fyllningen kallna och fördela den i pajskalet.
  8. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, i omgångar, ca 3 msk i taget. Toppa pajen med marängsmeten. Bränn av marängen med en brännare tills den får fin färg, håll lågan i rörelse hela tiden så att färgen blir jämn.