Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Pajdeg

  • 150 g smör, mjukt
  • 1 1/2 dl flytande honung
  • 2 dl havremjöl (glutenfritt, gjord på ren havre)
  • 2 dl havregryn eller fiber­ havregryn (glutenfritt, gjord på ren havre)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 1/2 dl majsstärkelse, till exempel Maizena

Fyllning

  • 3 rabarberstjälkar
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 1 msk flytande honung

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, honung, havremjöl, havregryn, mandelmjöl och majsstärkelse till en smulig pajdeg.
  3. Lägg hälften av pajdegen i en rund pajform, 22–24 centimeter i diameter. Platta till smulorna och se till att kanterna blir fodrade med pajdeg.
  4. Skär rabarbern i 1 centimeter stora bitar. Lägg bitarna i en skål och blanda i kardemumman och honungen. Lägg bitarna i formen. Fördela resten av degen över rabarbern.
  5. Grädda mitt i ugnen i 35–40 minuter. Låt svalna lite.