Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Härligt somrig paj med syrliga rabarber. Servera med lättvispad grädde.

Ingredienser

10 portioner
  • 250 g smör
  • 6 dl mandelmjöl
  • 2 dl kokosmjöl
  • 1 dl lättströ
  • 3 tsk kardemumma, mald
  • 4 rabarberstjälkar
  • 1 msk lättströ eller sötströ

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär smöret i bitar och lägg i en skål.
  3. Blanda alla torra ingredienser.
  4. Blanda smöret och de torra ingredienserna till en smulig deg.
  5. Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter.
  6. Skär rabarbern i tunna skivor och lägg i en skål. Strö över lättströ eller sötströ och blanda runt. Lägg rabarberbitarna i formen, blanda rabarbern med ytterligare lättströ eller sötströ.
  7. Strö över resten av pajdegen.
  8. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda pajen i cirka 20-25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.