Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarbermuffins i 2 olika varianter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Rabarbermuffins i 2 olika varianter
Nethan Wikström

Ingredienser

1 st

Bas-smet

  • 275 g rumsvarmt margarin
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl råsocker (el enbart samanl. 4 dl strösocker)
  • 4,5 tsk bakpulver
  • 7 dl vetemjöl
  • 6 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ca 2 dl naturell kvarg (el enbart sammanl. 4 dl mjölk)
  • 2-3 tsk mald kardemumma
  • 3-4 dl rabarber
  • 1 msk socker (till rabarberna)
  • ½ msk vetemjöl (till rabarberna)

Till variant 1:

  • 100 g hackad, vit choklad
  • 2-3 dl hallon (färska el frysta)

Till variant 2:

  • 75 g mandelmassa
  • 25 g rumsvarmt margarin

Så här gör du

  1. Bas-smeten: Skala o skär rabarbern i mindre bitar och blanda med 1 msk socker och ½ msk mjöl. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en bunke. Vispa ihop margarin o strö- och råsocker pösigt. Vispa ner 1 ägg i taget. Blanda ner mjölken o kvargen och tillsätt rabarbern. Blanda ner mjölblandningen o RÖR, EJ vispa, ihop försiktigt. Antingen behåll smeten som den är och grädda, blanda i den ena varianten och grädda eller dela upp smeten i 2 skålar o blanda ner de 2 olika varianterna i var sin skål och grädda.
  2. Variant 1: Hacka chokladen i mindre bitar och blanda ner den och hallonen i smeten.
  3. Variant 2: Riv mandelmassan grovt o blanda ihop den med margarinet till en slät "deg". När du klickat i smeten i muffinsformarna, gör du ett litet hål i mitten, rullar en liten boll av mandelmasse-degen och lägger i mitten. Täck över hålet igen.
  4. Ställ bakformar av papper, helst i en muffinsplåt, eller på en vanlig plåt och fyll till 2/3. Använd gärna en glasskopa när du fyller formarna så går det lättare. ca 1 skopa/muffins. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter
Du kanske även gillar