Rabarbermuffins

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
12 stycken
- 1 dl strösocker
- 100 g smör
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning och garnering
- 1 rabarberstjälk
- 2-3 msk strösocker
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Ställ 10-12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Mät upp smör, socker och vaniljpulver och vispa ihop med elvisp, ca 1 minut. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vispa i äggsmeten.
- Ansa och skär rabarberstjälken i små bitar och blanda med sockret. Blanda ca hälften av bitarna i muffinssmeten. Fördela smeten i formarna, strö över resten av rabarbern och grädda muffins i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Låt svalna och garnera med siktat florsocker.

Du kanske även gillar
Populära recept