Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkyckling

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Vårens första rabarber är perfekt syrliga att använda till denna kycklingmiddag. Justera syrligheten med honung. En klar favorit rätt till middag. Gott med färskpotatis eller quinoa till.

Ingredienser

2 portion
  • 2 st färska kycklingfiléer
  • 2 dl rabarber
  • 2 dl crème fraiche 34%
  • 0,5-1 msk honung
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk sambal olek
  • 2 st pressade vitklöksklyftor
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • smör, salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smör i en ugnstålig stekpanna. Smörstek kyckling tills den har fått fin färg. Smula ner buljongtärningen och tillsätt créme fraiche. Koka upp. Rör ner rabarber, honung, sambal olek och vitlök. Sätt in i ugnen i ca 15 min. Tills kycklingen är klar. Smaka av. Kan behövas mer honung eller om man vill ha det starkare mer sambal olek. Toppa med gräslök och servera.