Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkräm med gräddmjölk

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 jordgubbar
  • 1/2 kg rabarber
  • 1 dl vatten
  • 8 socker
  • 2 msk potatismjöl

Tillbehör

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

Så här gör du

  1. Rensa jordgubbar och rabarber, och skär i lagom stora bitar efter smak och tycke.
  2. Låt jordgubbar, rabarber och socker koka upp i vattnet. Koka på svag värme i 20 minuter.
  3. Tillsätt potatismjölet och rör om. Sjud tills krämen tjocknar, men var noga med att inte låta krämen koka eftersom den då kan bli seg.
  4. Låt krämen svalna, och servera med vispgrädde och mjölk som har blandats ihop.