Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkompott med jordgubbar och vispgrädde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk råsocker
  • 1 tsk vaniljpulver

Garnering

  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk finhackade pistagenötkärnor

Så här gör du

  1. Ansa och skär rabarbern i 2-3 centimeter långa bitar. Snoppa av och dela jordgubbarna.
  2. Lägg rabarber i en kastrull, tillsätt socker och vaniljpulver. Låt det koka ihop på svag värme utan lock ca 10 minuter. Tillsätt jordgubbarna och koka ytterligare ca 20 minuter. Låt kompotten kallna.
  3. Fördela kompotten i glas eller portionsskålar och toppa med vispad grädde och finhackade pistagenötkärnor.