Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkompott med jordgubbar och vaniljkesella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 43 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Kompott

  • 300 g rabarber
  • 0,25 st fint rivet citronskal
  • 2 krm nystött kardemumma
  • 0,5 dl strösocker

Övrigt

  • 400 g jordgubbar
  • 1 burk vaniljkesella
  • 1 dl kesella
  • 4 st digestivekex

Så här gör du

  1. Skala rabarbern och skär i 1 centimeter långa bitar. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt citronzest, kardemumma och strösocker.
  2. Låt koka ihop på svag värme ca 15 minuter. Låt sedan kompotten svalna.
  3. Blanda vaniljkesella och vanlig kesella.
  4. Varva kompotten med skivade jordgubbar, kesellan och krossade digestivekex i glas.
1 kommentar om "Rabarberkompott med jordgubbar och vaniljkesella"