Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkompott med havresmul & glass


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 1 liter rabarber, i 2-3 centimeters skivor

  • 1 vaniljstång, urskrapade frön

  • 1 kanelstång

  • 3 msk råsocker

  • 2 msk pressad citron

  • 1 tsk potatismjöl


Till servering:


  • 2 krossade havrekakor
  • 
vaniljglass

  • 4 jordgubbar


Så här gör du

  1. Lägg rabarber, vaniljfrön, kanel, socker och citron i en kastrull. Sjud under lock tills rabarbern mjuknat, cirka 5 minuter.

  2. Blanda ut mjölet i lite vatten och rör ner i kompotten. Koka upp, ta från värmen och låt svalna.

  3. Fördela kompotten i skålar, toppa med havresmul, skivade jordgubbar. Servera med en kula glass.