Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkladdkaka – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 126 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 150 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 300-400 g rabarber

Servering

  • Dekorera med florsocker
  • Vaniljglass, vispgrädde eller vaniljssås

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull. Blanda samman socker, vaniljsocker, salt, ägg och mjöl. Tillsätt smöret och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en passande form med bakpapper i botten eller som du smörar upp ordentligt.
  2. Skär rabarbern mindre bitar och blanda med lite socker i en bunke. Portionera därefter ut rabarberbitarna jämt över smeten så att de täcker hela formen.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20-30 min, 180 C. Låt svalna.
  4. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
  5. Njut!