Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkaka med vaniljkesella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Rabarberkaka

  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kardemummakärnor, malda i mortel
  • 4 ägg
  • 2 dl lättströ eller sötströ
  • 125 g smör, smält
  • 1/2 dl grädde
  • 2-3 rabarberstjälkar
  • smör och mandelmjöl till formen

Vaniljkesella

  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk lättströ eller sötströ
  • 1 dl kesella

Så här gör du

  1. Rabarberkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en springform, 22 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  4. Vispa ägg och lättströ eller sötströ fluffigt.
  5. Smält smöret i en kastrull, dra av kastrullen från värmen och tillsätt grädden.
  6. Vispa ner smörblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet.
  7. Skär rabarbern i bitar (skala rabarbern om den är kraftig, späda stjälkar behöver inte skalas).
  8. Häll upp smeten i formen och fördela rabarberbitarna över smeten.
  9. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter.
  10. Vaniljkesella: Vispa upp grädden med vaniljpulver och lättströ eller sötströ. Blanda i kesellan.