Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkaka med mazarinfyllning

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

8 BITAR
  • 300 g mandelmassa
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk majsena
  • 3 ägg
  • 2 rabarberstjälkar (cirka 175 g)
  • 1 ⁄2 dl flagad mandel
  • smör och mandelmjöl till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form med löstagbar botten, cirka 20 centimeter i diameter, och mjöla med mandelmjöl.
  3. Riv mandelmassan fint och lägg den i en skål. Lägg i smör, vaniljsocker, strösocker och majsena.
  4. Vispa ner ett ägg i taget och häll smeten i formen.
  5. Skiva rabarbern i cirka 1⁄2–1 centimeter breda bitar och lägg på smeten.
  6. Strö över mandel. Grädda mitt i ugnen i cirka 40–45 minuter.