Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkaka med marängtäcke

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 87 st har redan röstat

Ingredienser

1 kaka

  • 1 ägg
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 50 g avsvalnat smör
  • 500 g rabarber
  • 0,5 dl strösocker

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägget och äggulorna med sockret till ett fast, ljust och pösigt. Blanda bakpulver i mjölet och vänd ner blandningen i äggsmeten växelvis med smöret. Häll smeten i en smord och bröad springform. Strö rabarberbitarna över och tryck lätt ner dem i smeten. Strö på socker. Grädda kakan på nedre delen av ugnen 30 minuter i 175 grader.
  2. Vispa under tiden äggvitorna till fast skum, häll i sockret under ständig vispning och vispa tills marängen är fast. Ta ut kakan ur ugnen och bred marängen över ytan. Sätt in igen och grädda ytterligare 20 minuter tills kakan med marängen är färdig.
  3. Låt kakan svalna i formen 30 minuter innan kanten tas bort. Servera kakan med vaniljvisp.
2 kommentarer om "Rabarberkaka med marängtäcke"
  • Ingela Sjöblom
    Ingela Sjöblom

    Den var lätt att göra och smakade alldeles underbart. Perfekt!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Ingela Sjöblom

      Hej Ingela.
      Roligt att höra!
      Vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen