Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkaka – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 80 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

  • 250 g rabarber (2-3 stjälkar)
  • 
3 ägg

  • 2 1/4 dl strösocker

  • 2 1/4 dl vetemjöl

  • 2 msk strösocker

  • 1 1/2 tsk kardemumma

  • Cirka 75 g riktigt kallt margarin eller smör (gärna fryst)

  • 25 g grovt hackad sötmandel

  • 1 msk pärlsocker


Servering:


  • vaniljsås


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med rabarbern. Tvätta och skär den i bitar.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp, det ska vara riktigt pösigt. Tillsätt vetemjölet och rör med en sked.

  3. Häll smeten i en smord rund sockerkaksform, cirka 22 centimeter i diameter. Strö på rabarber, socker och kardemumma. Hyvla margarinet tunt och lägg det ovanpå.

  4. Grädda kakan i 175 grader i cirka 45 minuter. Strö på mandel och pärlsocker efter halva tiden.

  5. Känn efter med en provsticka så att kakan är färdig.

  6. Servera med vaniljsås eller som den är.
2 kommentarer om "Rabarberkaka – enkelt recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till malinitoreboda@hotmail.com

      Nej, precis. Inget bakpulver! /Mittkök-redaktionen