Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberkaka i långpanna

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 287 st har redan röstat

Ingredienser

20 bitar
  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 200 g smält smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 4 dl mjölk
  • 1 liter skivad rabarber
  • 1/2 dl pärlsocker

Så här gör du

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Rör ner smält smör.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vänd ner.
  4. Rör i mjölk.
  5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form.
  6. Hacka rabarber.
  7. Strö rabarber och pärlsocker över smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter på 200 grader.
  9. Skär i bitar och servera med vaniljsås eller grädde.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.