Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberflan


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 50 g mandel

  • 2 msk vetemjöl

  • 1 1/2 dl socker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 3 ägg

  • 2 äggulor

  • 3 dl vispgrädde

  • 300 g rabarber, skuren i slantar

  • smör, att smörja formarna med


Så här gör du

  1. Mal eller mixa mandeln till fint mjöl. Blanda i mjöl, socker och vaniljsocker.

  2. Vispa i de hela äggen först och därefter äggulorna. Rör till en slät smet.

  3. Smörj formarna generöst. Fördela rabarberslantarna i formarna, häll över smeten. Grädda i 175 grader mitt i ugnen 25-30 minuter. Stick med tandpetare i mitten på flanen för att se om smeten har stelnat. Börjar flanen få för mycket färg innan de är klara kan du täcka med en plåt eller aluminiumfolie. Låt svalna. Pudra över lite florsocker före servering.