Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberchutney – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 139 st har redan röstat

Ingredienser

4 burkar
  • 600 g rabarber, skivade i centimeterstora bitar
  • 2 rödlökar
  • 1 msk ättika
  • 1 dl vatten
  • 5 dl socker
  • 3 cm finhackad ingefära
  • 2 msk curry
  • 1 färsk pepparfrukt
  • 6-8 torkade aprikoser
  • 1 nypa salt

Så här gör du

  1. Blanda rabarber, rödlök (skivad), ättika, vatten, socker, ingefära, peppar och aprikoser i en kastrull.
  2. Låt koka upp och tillsätt curry och salt.
  3. Låt koka under cirka 25-35 minuter, rör om då och då så det inte bränns vid.
  4. Efter kokning, häll upp på burkar som du värmt upp och rengjort ordentligt - du vill inte att det ska bli dåligt!
  5. Hyfsat lång hållbarhet i kylen men de kommer att försvinna snabbt om du grillar mycket - jag lovar!
4 kommentarer om "Rabarberchutney – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Kristina Lindblom

      Hej,
      Och tack för din fråga.
      Det ska vara en nypa salt. Receptet har nu uppdaterats med rätt mängd.
      Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Tatiana Hedfeldt
    Tatiana Hedfeldt

    4 burkar.. Burkar är olika stora. Lite mer exakt hur mycket rymmer dina burkar?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Tatiana Hedfeldt

      Hej, välj den storlek på burkar du föredrar men receptet räcker till cirka fyra burkar något större än en mindre sillburk.
      Lycka till!
      Mvh Mitt kök-redaktionen