Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberchutney – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 87 st har redan röstat

Ingredienser

4 burkar
  • 600 g rabarber, skivade i centimeterstora bitar
  • 2 rödlökar
  • 1 msk ättika
  • 1 dl vatten
  • 5 dl socker
  • 3 cm finhackad ingefära
  • 2 msk curry
  • 1 färsk pepparfrukt
  • 6-8 torkade aprikoser
  • 1 nypa salt

Så här gör du

  1. Blanda rabarber, rödlök (skivad), ättika, vatten, socker, ingefära, peppar och aprikoser i en kastrull.
  2. Låt koka upp och tillsätt curry och salt.
  3. Låt koka under cirka 25-35 minuter, rör om då och då så det inte bränns vid.
  4. Efter kokning, häll upp på burkar som du värmt upp och rengjort ordentligt - du vill inte att det ska bli dåligt!
  5. Hyfsat lång hållbarhet i kylen men de kommer att försvinna snabbt om du grillar mycket - jag lovar!

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

2 kommentarer om "Rabarberchutney – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Kristina Lindblom

      Hej,
      Och tack för din fråga.
      Det ska vara en nypa salt. Receptet har nu uppdaterats med rätt mängd.
      Mvh Mitt kök-redaktionen