Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarberbullar i långpanna

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 55 st har redan röstat

Busenkla vetebullar med rabarberfyllning som alla kan lyckas med! Saftiga och fantastiskt goda!

Ingredienser

15 stycken

Vetedeg:

  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 3/4 dl socker
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1/4 tsk salt
  • 75 g smör

Fyllning:

  • 700 g rabarber
  • 9 dl vatten
  • 1,5 dl syltsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med den ljumma mjölken. Tillsätt socker, salt, kardemumma, mjöl och sist smöret. Knåda samman till en deg i minst 5 minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under en bakduk i 40 minuter.
  2. Koka 700 gram rabarber i 9 dl vatten i 15 minuter, pressa ur vätskan och tillsätt 1 1/2 dl syltsocker och 1 tsk vaniljsocker, låt koka samman så att sockret löses upp och svalna, klart!
  3. Kavla ut degen, bred på ett lager med smör och rabarbersylten. Rulla ihop degen och skär i bitar, placera ut dem på en plåt som du smort in med smör och låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Tänk på att ha lite mellanrum mellan bullarna. Jag lade tre på bredden och fem på längden.
  4. Pensla bullarna med ägg och strö pärlsocker över. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter på 200 grader. Mina var inne i nästan exakt 23 minuter och blev båda fina i färgen och saftiga.
1 kommentar om "Rabarberbullar i långpanna"