Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wienerbröd med rabarber

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 2 förpackningar färsk smördeg på rulle
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker
  • 4-5 rabarberstjälkar
  • 1 äggula

Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • ca 1 msk kallt vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen. Strö över kardemumma och 4 msk av sockret. Dela varje smördegsplatta i 2 bitar. Rulla ihop så att det blir 4 längder.
  2. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och snitta dem med en liten vass kniv, men inte rakt igenom.
  3. Ansa och dela rabarberstjälkarna i två bitar. Fläta ihop smördegslängderna med rabarberstjälkarna, se bild. Jämna till kanterna med en kniv. Pensla degen med uppvispat äggula. Strö resten av sockret över degen och rabarbern. Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter. Ta ut och låt svalna ca 20 minuter.
  4. Blanda ihop florsocker och vatten till en slät glasyr. Ringla glasyren över bakverken. Sikta över lite florsocker. Skär i bitar inför serveringen.