Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sylt med rabarber och jordgubbar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 500 g rabarber
  • 1 l jordgubbar
  • 500 g syltsocker

Så här gör du

  1. Skölj och skala rabarbern om den är grov. Skär den i 1–2 centimeter tjocka bitar. Rensa jordgubbarna och dela dem mitt itu. Lägg rabarber och jordgubbar i en gryta.
  2. Hetta långsamt upp. Koka på svag värme under lock cirka 15 minuter, skaka lite då och då.
  3. Rör i socker och höj värmen. Koka sylten kraftigt utan lock 2–3 minuter.
  4. Ta grytan från värmen och skumma. Låt sylten vila cirka 15 minuter, rör någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.
  5. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Det är viktigt att sylten hälls ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.