Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarber- och jordgubbspaj

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Pajskal

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 175 g smör (rumsvarmt)

Fyllning

  • 1,7 dl strösocker
  • 0,7 dl pektin
  • 400 g jordgubbar
  • 400 g rabarber

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner det rumsvarma smöret och arbeta till en deg. Tryck ut degen i en springform med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter så att det får lite färg.
  4. Blanda socker och pektin. Dela jordgubbar och rabarber i lagom bitar och blanda runt med socker- och pektinblandningen.
  5. Fördela bären i pajskalet och grädda i 15 minuter.
1 kommentar om "Rabarber- och jordgubbspaj"