Rabarber- & jordgubbstrifle

CHRISTINA SUNDIEN
Ingredienser
1 tårta
- 20 savoiardikex
- 500 g rabarber (fryst går bra), skuren i bitar
- 150 g socker
- 500 g färska jordgubbar, delade
- 2 dl crème pâtissière, se recept
- 4 dl vispgrädde
Så här gör du
- Börja med att göra crème pâtissière, enligt receptet på sidan 63.
- 2. Gör rabarberkompott genom att värma rabarber tillsammans med socker och låta koka i cirka 5 minuter.
- 3. Vispa grädde och blanda med crème pâtissière till en slät gräddkräm.
- Varva kompott, jordgubbar (spara några till garnering), kex och gräddkräm i en glasskål och toppa med de sista jordgubbarna. Låt gärna triflen stå cirka 30 min innan servering så att kexen hinner mjukna något och den hinner sätta sig.

Du kanske även gillar
Populära recept