Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rabarber- & hallonpajer med bittermandel

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 200 g rabarber
  • 2 dl hallon
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 100 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 bittermandlar

Servering

  • vaniljsås, vispad grädde eller glass

Så här gör du

  1. Blanda margarin eller smör, vetemjöl, socker och bakpulver till en deg i en bunke.
  2. Dela degen i 8 delar och tryck ut varje del i en portionspajform som är cirka 10 centimeter i diameter. Ställ formarna kallt i 30 minuter.
  3. Skär rabarber i små bitar och blanda dem med hallon, socker och potatismjöl i en skål. Fördela blandningen i paj-formarna.
  4. Kör mandelmassan i en matberedare tillsammans med ägg och grädde. Om du saknar en matberedare, dela mandelmassan i bitar och använd en elvisp.
  5. Riv bittermandlarna på ett rivjärn och tillsätt till mandelsmeten.
  6. Bred mandelsmeten över frukten och grädda pajerna i 225 grader i närmare 20 minuter. Mandelsmeten ska ha stelnat, täck eventuellt formarna med aluminiumfolie de sista minuterna.
  7. Servera pajerna med vaniljsås, vispad grädde eller glass.